Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018
MenuMenuMenuMenu

 

ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ: ΠΕΡΙ ΠΑΡΡΗΣΙΑΣ

Επικούρεια ψυχοθεραπεία

Συγγραφέας: ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ
Έτος Έκδοσης: 2016
Αρχική Τιμή: 15,90€
Τιμή lifestylebooks.gr: 14,31€
Κερδίζετε: 1,59€ (10%)
Διαθεσιμότητα: Κυκλοφορεί. Αποστολή σε 1-2 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

«...πολλές φορές, συγχισμένοι από την επιτίμηση δεν αντιλαμβάνονται τη φρόνηση. Κάποτε νομίζουν ότι ο θεραπευτής παραλογίζεται επιτιμώντας τους ενώ δεν έχουν σφάλει, ή ότι παρέβλεψε κάτι από αυτά που ακόμη και ένας σοφός ενδέχεται να παραβλέψει, ή ότι είναι μεν πιο συνετός, αλλά δεν τους αγαπά ή τους μισεί ή τους φθονεί...».
Ένα μικρό απόσπασμα μιας πρώιμης, αρχαιοελληνικής ψυχοθεραπευτικής πραγματείας. Η επικούρεια μέθοδος της παρρησίας, μακρυνός πρόγονος της ψυχανάλυσης, απαιτούσε «να λέγονται όλα από όλους», στα πλαίσια ομαδικών συνεδριών. Στο "Περί παρρησίας" του Φιλόδημου, ανακαλύπτουμε -έστω, σε αποσπασματική μορφή- την ψυχοθεραπευτική μέθοδο που εφαρμοζόταν στην αρχαιότητα από τους Επικούρειους.
Το "Περί παρρησίας" είναι ένα από τα έργα που περιλαμβάνονται στους Πάπυρους του Ερκουλάνεουμ (Ηράκλειο), πόλης που το 69 μ.Χ. αφανίστηκε από την έκρηξη του Βεζούβιου. Οι αμέτρητοι πάπυροι σώζονται σε απανθρακωμένη μορφή, ωστόσο με τις νέες τεχνολογίες η ανάγνωσή τους είναι πλέον εφικτή -αν και ιδιαίτερα επίπονη- και το έργο της αποκατάστασης των κείμενων τους συνεχίζεται, με τη συνδρομή μιας πλειάδας ειδικών και επιστημόνων.

Πληροφορίες

ISBN: 9789608097810
Αριθμός σελίδων: 192

Κριτικές Πελατών

  • Βασίλης, 10/04/2017
    Όποιος ενδιαφέρεται για τη σχέση φιλοσοφίας και ψυχολογίας ας διαβάσει αυτό το βιβλίο. Αναλύονται τα αίτια της ανθρώπινης συμπεριφοράς και η κατάλληλη ψυχοθεραπευτική εκπαίδευση με στόχο την ηρεμία και την καταπολέμηση του άγχους.
  • ΛΕΝΑ, 02/01/2017
    Η φιλοσοφική βάση της ψυχοθεραπείας! Υπέροχο βιβλίο!
  • ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ, 20/12/2016
    Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον βιβλίο, που συνδυάζει τη διαχρονική σημασία της επικούρειας ψυχοθεραπείας, τη συσχέτισή της με τη σύγχρονη επιστήμη (ψυχολογία, νευροβιολογία) και τη φιλολογική επιμέλεια αρχαιοελληνικών κειμένων που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Ο μεταφραστής-νευροεπιστήμονας-συγγραφέας έχει κάνει σπουδαία διεπιστημονική εργασία αναγεννησιακού τύπου.

Γράψτε τη δική σας κριτική

Η βαθμολογία σας *
 
 
 
Search for:


Ξέχασα τον κωδικό μου