Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018
MenuMenuMenuMenu

 

Η ΠΡΟΙΚΑ ΤΗΣ ΜΕΛΤΕΜ

Συγγραφέας: ΗΛΕΚΤΡΑ ΔΙΚΑΙΟΥ
Εκδόσεις: ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Έτος Έκδοσης: 2014
Αρχική Τιμή: 14,40€
Τιμή lifestylebooks.gr: 12,96€
Κερδίζετε: 1,44€ (10%)
Διαθεσιμότητα: Κυκλοφορεί. Αποστολή σε 1-2 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

 Κωνσταντινούπολη, 2010

Το παλιό, ξύλινο σπίτι της γιαγιούλας, η σκονισμένη σοφίτα του, λίγα λιανά κεριά, ένα κουτί ξερό χώμα, ένα κόκκινο νυφιάτικο πέπλο, μια κιτρινισμένη απ’ το χρόνο φωτογραφία.

Η εικοσάχρονη Μελτέμ ανασκαλίζει ένα παρελθόν προσεκτικά κρυμμένο στη σκοτεινιά, χαμένο σε τόπους και λέξεις άγνωστες, σε πατρίδες που χάθηκαν κι αγάπες που άντεξαν.

Χανιά, 1898

Μια πόλη νοτισμένη απ’ τον αέρα του πελάγου κι απ’ τις ανάσες των χριστιανών και των μουσουλμάνων που την κατοικούν. Μέσα σε λίγα χρόνια, ο Χασάν μπέη Σαρικάκης, θα δει την Κρήτη ν’ αλλάζει δραματικά. Εξεγέρσεις, ταραχές, αυτονομία, Κρητική Πολιτεία, Ένωση με την Ελλάδα και υποχρεωτικές ανταλλαγές πληθυσμών.

Ο Χασάν κι ο παιδικός του φίλος Μιχάλης, ο Ντενίζ κι οι δίδυμες Σεμά και Μεργέμ, ένας έρωτας κι ένας θάνατος, μια ευχή και μια υπόσχεση κρατημένη έναν ολόκληρο αιώνα.

Ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τα κοινά δάκρυα των ανθρώπων μπροστά στον πόνο, την απώλεια και την προσφυγιά. Μα κι ένα βαθιά αισιόδοξο μυθιστόρημα για την ελπίδα, τη φιλία και την ακατάλυτη δύναμη της αγάπης.

 

Πληροφορίες

ISBN: 978-618-01-0858-3
Αριθμός σελίδων: 464

Γράψτε τη δική σας κριτική

Η βαθμολογία σας *
 
 
 
Υποκατηγορίες
Search for:


Ξέχασα τον κωδικό μου