Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018
MenuMenuMenuMenu

 

Ο ΝΙΚΟΛΥΚΟΣ ΣΤΗ ΜΑΚΡΙΝΗ ΝΤΟΥΛΑΠΟΧΩΡΑ

Εκδόσεις: ΓΡΗΓΟΡΗ
Έτος Έκδοσης: 2015
Αρχική Τιμή: 12,50€
Τιμή lifestylebooks.gr: 11,25€
Κερδίζετε: 1,25€ (10%)
Διαθεσιμότητα: Κυκλοφορεί. Αποστολή σε 1-2 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Ένα τρυφερό παραμύθι για τον φόβο, τον κοινωνικό αποκλεισμό και την ουσία της διαφορετικότητας στη ζωή μας…


«Με μοναδικά εφόδια τις λέξεις, τα χρώματα και την επιθυμία μας για έναν πιο όμορφο κόσμο, ονειρευτήκαμε την ιστορία του νεαρού Νικολύκου και θελήσαμε να τη βγάλουμε από το «ντουλάπι» της.

Για εμάς, όπως οι λέξεις και τα χρώματα μπορούν να  συνυπάρξουν το ένα δίπλα στο άλλο δίνοντας ένα σύνολο με νόημα, έτσι πιστεύουμε ότι θα πρέπει να γίνει και με τους ανθρώπους.

Οι δικοί μας ήρωες έχουν πολύχρωμα μαλλιά, τα δικά μας πινέλα τραβούν γραμμές με κίνηση, οι δικές μας λέξεις μιλούν από καρδιάς για όσα μικροί θεωρούσαμε «διαφορετικά» από άγνοια ή φόβο.

Μεγαλώνοντας, καταλάβαμε ότι ίσως τελικά αυτό που φοβόμασταν περισσότερο ήταν ο εαυτός μας, ο κόσμος και η γνώμη του.
Μεγαλώνοντας, καταφέραμε τελικά να μας μάθουμε, να μας αγαπήσουμε, και τώρα, ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε και να αγαπήσουμε και τους άλλους. Γιατί όλοι «διαφορετικοί» ήμαστε τελικά, και αυτός ο κόσμος, όμορφος μέσα στην διαφορετικότητα του…».
Ο συγγραφέας, Χρήστος Δασκαλάκης - Ο εικονογράφος, Γιάννης Ζαμπέλης.


«Σαν σύγχρονη παραβολή, περιγράφει τον φόβο που προκαλεί το άγνωστο και τις συνέπειες της άγνοιας και των προκαταλήψεων στην κοινωνία μας. Αναδεικνύει τη δύναμη της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της θετικής σκέψης».
Μαρίνα Ρογάρη -Παιδοψυχολόγος


«Περιγραφικός και ευφάνταστος, μέσα από το καθησυχαστικό σχήμα του παραμυθιού του, μας βοηθά να γνωρίσουμε και να αποδεχτούμε την ουσία της διαφορετικότητας ως κινητήριο δύναμη της αυτογνωσίας».
Σπυριδούλα Σακελλαρίου, Ψυχολόγος – Παιδαγωγός.

«Ένα τρυφερό παραμύθι για τον κοινωνικό αποκλεισμό, πλασμένο με συναίσθημα, συμπόνια, φαντασία και απλή πλοκή που το καθιστά ικανό να διεισδύσει στην ψυχή του παιδιού». Έλενα Παπαβασιλείου, Ειδική Παιδαγωγός.
     

Πληροφορίες

ISBN: 978-960-333-932-8
Αριθμός σελίδων: 59

Γράψτε τη δική σας κριτική

Η βαθμολογία σας *
 
 
 
Υποκατηγορίες
Search for:


Ξέχασα τον κωδικό μου