Σάββατο, 21 Απριλίου 2018
MenuMenuMenuMenu

 

PUNK Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΙΑΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Συγγραφέας: ΛΑΣΚΑΡΙΣ Μ.
Εκδόσεις: ΟΞΥ
Έτος Έκδοσης: 2007
Αρχική Τιμή: 25,90€
Τιμή lifestylebooks.gr: 8,00€
Κερδίζετε: 17,90€ (69%)
Προσφορά
Διαθεσιμότητα: Περιορισμένη Διαθεσιμότητα

Περιγραφή

Ένα αφιέρωμα στο κίνημα που άλλαξε τα δεδομένα της μουσικής, αλλά και του κοινωνικού γίγνεσθαι, στα τέλη της δεκαετίας του '70.
Το αντικαθεστωτικό κίνημα του Punk ξεκινάει στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αυστραλία και τη Μεγάλη Βρετανία γύρω στο 1974-1975. Συγκροτείται σιγά-σιγά παίρνοντας ώθηση από τις ιδέες των υπαρξιστών, των μηδενιστών, των καταστασιακών. Γκράφιτι, προκλητικές ενδυμασίες, λατρεία των δρόμων κι ένας υπέροχος άγριος θόρυβος μετουσιώνονται σε ηχητικά συνθήματα που επικοινωνούν έναν διαφορετικό τρόπο ζωής, μια υγιή αντίδραση στην κοινωνία της αποξένωσης και του ατομικισμού, στη φτώχεια, τη μιζέρια και τον κοινωνικό καταναγκασμό, μια οργή ενάντια στην κατασταλτική δομή της κοινωνίας. «Υπάρχουμε και θέλουμε να ζήσουμε με τους δικούς μας νόμους» είναι το κύριο σύνθημα.
Punk: αντισυμβατικότητα, αντίδραση, ανανέωση.
Punk: επιθετικότητα, έκρηξη, επανάσταση.
Στις σελίδες του "Punk - Η Ιστορία μιας Επανάστασης" παρουσιάζεται η πορεία των κυριότερων συγκροτημάτων του κινήματος σε Αγγλία και Αμερική, συζητιέται η στάση και η απήχηση του punk στην Ελλάδα, παραβάλλονται μικρές ιστορίες από τα ελληνικά συγκροτήματα της εποχής, προσεγγίζεται μουσικολογικά η punk τραγουδοποιία και σκιαγραφούνται οι βασικές ιδεολογικές γραμμές και κατευθύνσεις του ρεύματος.
Οι πληροφορίες που διανθίζουν το βιβλίο είναι πολλές και πλούσιες, ώστε να ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια του αναγνώστη ο ήχος και η ιδεολογία του punk, του κινήματος που έμελλε να ταράξει τα νερά του ροκ κατά το τελευταίο τέταρτο του εικοστού αιώνα.


Πληροφορίες

ISBN: 978-960-436-155-7
Αριθμός σελίδων: 125

Γράψτε τη δική σας κριτική

Η βαθμολογία σας *
 
 
 
Υποκατηγορίες
Search for:


Ξέχασα τον κωδικό μου